Dansstilar

Modern och nutida dans

En spännande dansstil där teknikträning kombineras med upptäcktsresor i ditt eget personliga rörelsespråk och uttryck. Koreografier skapas till olika typer av musik samtidigt som man bygger en stark och smidig kropp. En skön och kreativ dansstil som passar dig som vill utveckla danskonstnären i dig!

Commercial jazz

Commercial jazz är en vidareutveckling av jazzdans, den ses ofta i shower, musikvideos och på tv. Stilen har mycket fokus på musikalitet, uttryck och självförtroende. Uppvärmningen ger stryka och smidighet samtidigt som du utvecklar din koordination och rytmkänsla.

Musikaljazz för vuxna nybörjare

Jazz- och showdans med fokus på koreografier till kända musikallåtar!Stilen har mycket fokus på musikalitet och uttryck.Uppvärmningen ger stryka och smidighet samtidigt som du utvecklar din koordination och rytmkänsla.Kursen är en nybörjarkurs, vilket innebär att du inte behöver ha dansat något tidigare.Vi kommer lägga mycket fokus på grundteknik blandat med dansglädje.

Showdans 12-14 år

Showdans är en fartfylld dansstil som främst förekommer i shower, musikaler och tv-program. Det är en scenisk dansstil som både utvecklas och influeras av nya stilar, trender och musik.Under 12 tillfällen får du chansen att genom övningar och koreografi utveckla din grundteknik på flera olika sätt. Exempelvis genom att öva på rytm, smidighet, kraft, tyngd och skärpa. Vi kommer träna på kroppsmedvetenhet, koordination, musikalitet, uttryck och energi.

Streetdance

Är en dansgenre med olika stilar och uttryck. Den har sina rötter i ungdomskulturen i storstäderna i USA. Det är mycket feeling och attityd och en livsstil för dem som är med och utvecklar dansstilen. Du utvecklar styrka, kroppsmedvetenhet och din musikalitet.

Dansmix

En härlig och spännande chans att få prova på många olika dansstilar samt improvisation och komposition. Uppvärmningen utvecklar styrka och smidighet och lägger en bra grund om du vill utvecklas inom dansen. Du får dansa olika koreografier och utveckla din förmåga att dansa på scen.

Dans för vuxna nybörjare

En chans för er som kanske velat, men inte känt att det funnits en grupp som passat er, att äntligen börja dansa! Kursen riktas till alla över 30 år, och ingen ålder är för hög.

Du kommer få att prova dansstilarna showdans och modern dans, samt improvisation och komposition.

Klassisk balett

Klassisk balett är en härlig dansstil där man på ett suveränt sätt utvecklar styrka, smidighet, tekniska färdigheter och sin konstnärliga uttrycksförmåga. En tidlös dansstil som alla professionella dansare tränar för att hålla sig i form. Något som bör provas!

Pensionärsbalett

I den här kursen använder vi oss av baletten som verktyg för att stärka vår kropp, jobba med vår hållning, arbeta med koordinationen, öva upp balansen och samtidigt uttrycka oss genom dansen. Lektionerna startar med en stärkande uppvärmning innan vi jobbar med balettens grunder, teknik och övningar vid stång och i dansfraser. Du behöver inte ha dansat något innan.

Jazzdans och modern dans 12-14 år

En grupp för er som vill få chansen att prova på inte bara en utan två dansstilar under en termin! I showdansens jazzbaserade virvlar övas uttryck & jazzdansteknik, och i den moderna dansen varvas teknik med sökandet efter det personliga rörelsespråket.

Barndans

Barndans är en fantastisk metod för att utveckla fantasi, konstnärlig uttrycksförmåga, rytmik, smidighet, styrka och koordination. Barnen ges möjligheter att upptäcka och utveckla förmågan till att dansa och uttrycka sig genom den konstnärliga dansen.

Dans är ett språk som alla kan utveckla och som berikar människan på många plan.

Frigörande Dans

För dig som aldrig tidigare dansat eller för dig som alltid dansat och som längtar efter rörelsefrihet i kropp och själ. I den frigörande dansen finns inga givna steg eller koreografi. Du bestämmer själv hur du vill röra dig. Det är helt och hållet din dans. När du ger din kropp denna frihet att få uttrycka vad den verkligen känner, frigörs och förlöser du det som är återhållet i hjärtat och du känner dig mer kraftfull, kreativ och levande. Genom denna form av dans kommer du ha lättare att hitta balansen mellan kropp och själ.