Dansstilarna

Modern och nutida dans


En spännande dansstil där teknikträning kombineras med upptäcktsresor i ditt eget personliga rörelsespråk och uttryck. Koreografier skapas till olika typer av musik samtidigt som man bygger en stark och smidig kropp. En skön och kreativ dansstil som passar dig som vill utveckla danskonstnären i dig!

Jazzdans


Med jazzdansens teknik som bas skapas koreografier inspirerade av olika stilar såsom musikal, show och funk. Uppvärmningen ger styrka och smidighet samtidigt som du utvecklar din koordination och rytmkänsla. En härlig dansstil som ger dig möjligheter att utveckla scennärvaro och utstrålning!

Streetdance


Är en dansgenre med olika stilar och uttryck. Den har sina rötter i ungdomskulturen i storstäderna i USA. Det är mycket feeling och attityd och en livsstil för dem som är med och utvecklar dansstilen. Du utvecklar styrka, kroppsmedvetenhet och din musikalitet.

Dansmix


En härlig och spännande chans att få prova på många olika dansstilar samt improvisation och komposition. Uppvärmningen utvecklar styrka och smidighet och lägger en bra grund om du vill utvecklas inom dansen. Du får dansa olika koreografier och utveckla din förmåga att dansa på scen.

Showdans & modern dans, vuxengrupp


En chans för er som kanske velat, men inte känt att det funnits en grupp som passat er, att äntligen börja dansa! Kursen riktas till alla över 30 år, och ingen ålder är för hög.
Du kommer få att prova dansstilarna showdans och modern dans, samt improvisation och komposition.

Klassisk balett


Klassisk balett är en härlig dansstil där man på ett suveränt sätt utvecklar styrka, smidighet, tekniska färdigheter och sin konstnärliga uttrycksförmåga. En tidlös dansstil som alla professionella dansare tränar för att hålla sig i form. Något som bör provas!

Showdans & modern dans, 11-12 år


En grupp för er som vill få chansen att prova på inte bara en utan två dansstilar under en termin! I showdansens jazzbaserade virvlar övas uttryck & jazzdansteknik, och i den moderna dansen varvas teknik med sökandet efter det personliga rörelsespråket.
Ta chansen att få prova både och!

Stretching & avslappning nybörjare, ungdom & vuxna


Den här sköna kursen är till för dig som känner att kroppen behöver mjukas upp & stretchas ut. Detta är inte en dansteknikkurs utan fokuserar på att bara få må gott, rensa huvudet efter arbetsdagen & lära sig tekniker för stretching & avslappning som kan användas hemma. Kom & må bra!

Barndans


Barndans är en fantastisk metod för att utveckla fantasi, konstnärlig uttrycksförmåga, rytmik, smidighet, styrka och koordination. Barnen ges möjligheter att upptäcka och utveckla förmågan till att dansa och uttrycka sig genom den konstnärliga dansen.
Dans är ett språk som alla kan utveckla och som berikar människan på många plan.