Saga Kihlstedt

Saga är utbildad danspedagog vid Karlstads universitet. Hon har ett stort intresse för rörelse och är även utbildad yogalärare och rörelsecoach. Saga har undervisat flera år vid Dansstudion Arvika och har för närvarande grupper i jazzdans samt modern & nutida dans. Hon brinner för dans och de positiva effekterna dans och rörelse ger både fysiskt och psykiskt.


Isabel Gunn

Isabel har dansat balett hela sin uppväxt i hemlandet Nya Zeeland. Detta inkluderade skolgång med träning för examinationer, solo- och gruppdanser för tävlingar med klassisk och modern balett, och årliga föreställningar där teater och klassisk balett möttes. Uppträdanden var alltid Isabels favorit - hon älskar allt med kostym, smink, uttryck och adrenalinet som kommer vid publikuppträdanden. Sen dess har Isabel utforskat rysk folkdans, modern dans, yoga, och akroyoga. Hon är utbildad yogalärare och göra lekfulla föreställningar med sin sambo som också är dansare. Med sitt starka balettfundament, som byggs på med lekfullhet och kroppslig utforskande i vuxen ålder, älskar hon att leka med mötet mellan traditionell, elegant balett och mer moderna, flytande, utforskande rörelser. Hon brinner för att dela sin dansglädje och känslan av inre styrke som kommer när man utmanar kroppen och klarar det!


Eto Olsson

Eto har studerat på danslinjen vid KPS i Kristinehamn. Modern och nutida dans samt danskomposition på Gotlands Dansutbildning (nuvarande Yrkesförberedande dansutbildning på Balettakademin i Stockholm) och sedan Danspedagogprogrammet vid Karlstads universitet. Hon har undervisat bland annat på kulturskolan i Uddevalla, i Karlstad och för närvarande även i Kil. Hon har även varit koreograf och danspedagog i flera nycirkussammanhang och föreställningar. Hennes huvudsakliga dansgenrer är hip hop, nutida och house, vilka alla får influeras av hennes passion för nycirkus, akrobatik och eldkonst. På Etos klasser jobbar alla utifrån sina egna förutsättningar för att hitta flöde, nya vägar och dansglädje. Eto lägger mycket fokus på att låta hela kroppen få vara med i dansen, kopplingen till musik och att hitta sina egna vägar för att nå dit.


Marie-Louise Wahlsten Söderström

Förutom att undervisa vid Dansstudion är Marie-Louise också sekreterare för Ideella föreningen Dansstudion. Hon är utbildad vid Danshögskolans pedagogutbildning samt vidareutbildad till gymnasielärare i dans vid Karlstads universitet. Innan dess gick hon Kulturamas danslinje och danshandledarlinjen vid Kristinehamns folkhögskola, KPS. Marie-Louise har undervisat i olika städer, bland annat Arvika, Karlstad, Stockholm och Göteborg i olika stilar så som jazzdans, modern och nutida dans, jazzfunk, dansmix, barndans samt improvisation/komposition. Under åren har hon fått möjligheten att möta elever vars åldrar och nivåer varierat från fyra till 60 års ålder, och från nybörjare till avancerade. Hon har arbetat med dansestetisk inriktning vid gymnasiet, danspedagogik vid Karlstad universitet, teaterlinjen vid Ingesunds folkhögskola och vid Karlstad kulturskola. Marie-Louise är en lärare som brinner för dansen, att elever ska må bra av att gå på dans och att alla kan dansa oavsett förutsättningar. Dansen är ett språk alla kan tala!